Szárazkefe masszázs

A nevével ellentétben a szárazkefe masszázs nem hagyományos masszázstechnikát jelent, hiszen nem az izmokat stimulálja, hanem a bőr érintő, megújulását segíti elő. A kezelés során félkemény sörtéjű kefékkel végeznek teljes testmasszázs speciális technikával. Az eljárásnak köszönhetően a bőr megszabadul a felső rétegének elhalt hámsejtjétől, így a fiatal hámsejtek több oxigénhez jutnak, a bőr vérellátottsága javul, a bőr pórusain keresztül könnyebben felszívódnak a hatóanyagok. A szárazkefe masszázst szívesen kombinálják más testkezelésekkel, illetve azok előkészítéseként. Nagyszerűen alkalmazható különféle méregtelenítő kúrák mellé, elősegítve és felerősítve azok pozitív hatásait, mivel a dörzsölés hatására fokozódik a vérkeringés, és ezáltal gyorsul az anyagcsere is.

Ez a módszer nem a kötőszövetre és az izomzatra fejt ki mechanikai hatását, hanem a bőr alatti kis kapilláris erekre és a test legnagyobb érzékelő felületére, a bőrre.
Segít annak megújulásában úgy, hogy erősíti rugalmasságát, ellenálló képességét a környezeti hatásokkal szemben. 

A masszázskefék speciálisak, mind formájuk, mind a sörték erőssége, hossza, direkt ehhez a kezeléshez lett elkészítve. A kefék nagyon puha finom sörtéi kíméletesen dörzsölik, finoman tisztítják, eltávolítják az elhalt hámsejteket, így szabaddá válnak a bőr pórusai és ettől nemcsak az oxigén ellátása javul a bőrnek, hanem a masszőrök által használt anyagok is hatásosabban szívódnak be a bőr mélyebb rétegeibe is. 

A kefével történő dörzsölés helyi vérkeringés fokozó hatást vált ki, amely segít a méregtelenítésben és ezáltal a cellulit problémák csökkentésében is.