Frissítő, Kondicionáló India fejmasszázs

A távol-keleti országokban a gyerekeket csecsemőkoruktól kezdve masszírozzák, mivel az érintés filozófiája szerint: akit kiskorában keveset érintenek és simogatnak, annak testi-lelki és szellemi fejlődése lemarad. A családban a nők feladata, hogy generációkon keresztül átörökítsék ezt a szokást. A fejmasszázs – elkülönítve a testmasszázstól – önmagában is alkalmazható, s különösen népszerű. Indiában, ahol főként a hajas fejbőr egészsége és a szellemi frissesség érdekében végzik a mai napig. A masszázs kultúrájában hajmosáskor a fodrászok is legalább 5-10 percen keresztül megmasszírozzák a vendég fejét, ami esztétikai funkciója mellett serkenti a vérkeringést, és felfrissít.


Mikor ajánlott:

 • Stressz,
 • Kimerültség,
 • Idegesség, s ezekből adódó szemfáradtság,
 • Fejfájás,
 • Nyak- és vállfájdalmak – kezelésére fejlesztették ki, úgy, hogy hétköznap is szinte bárhol, bármikor lehessen alkalmazni. Ez a módszer már kiterjed a nyak- és vállizmok masszírozására, viszont az olaj használatát praktikussági okokból kiiktatta. A nyugati országokban egyre több helyen alkalmazzuk iroda masszázzsal. Ilyen helyeken a munkáltató lehetővé teszi, hogy a képzett masszőr kb. 15 perces fejmasszázst nyújtson a  dolgozóknak, tehát ezzel támogatja hatékonyabb munkavégzésüket. Ez a módszer semmiféle előkészületet nem igényel, nem szükséges levetkőzni, nem kell lefeküdni, és gyors regenerálódást nyújt rövid idő alatt. 
 • Enyhíti a depressziót. 

  Milyen panaszokon segíthet az indiai fejmasszázs?

 • Kiegészítő terápiaként lehet alkalmazni migrén vagy depresszió esetén is. A módszer önmagában nem gyógyítja meg a problémát, viszont segít enyhíteni a tüneteket. A betegségek kezelésénél kiegészítésként szolgál a pszichoterápia vagy a diéta mellett. Hétköznapi alkalmazása viszont nem feltétlen kötődik konkrét betegséghez. A legfontosabb, hogy a páciens jól érezze magát. 
   

A kezelés során a fej területén és környékén lévő akupresszúrás pontoknak milyen szerepünk van?

 • Az indiai fejmasszázs nem az egyes energiapontokra koncentrál. A  fejen elhelyezkedő korona- és homlokcsakra, a nyaknál lévő torokcsakra és néhány energiapont nagyobb hangsúlyt kap. Fontosak például a tarkó mentén található stresszpontok, illetve a homlok és a halánték területe is. A fejmasszázsnak elengedhetetlen része a fül megmasszírozása. Ha a fület kezeljük, annak hatása kiterjed az egész testre. Összességében az indiai fejmasszázs általános jellegű módszer, mely nem tér ki külön-külön az energiapontok kezelésére, ellentétben az ájurvédikus masszázzsal, a reflexológiával vagy az akupunktúrás kezeléssel. 


Milyen masszírozási technika jellemzi a módszert? 

 • Nem alkalmazunk erős fogásokat!
 • A fejmasszázsnál nincsenek merev megkötések a masszírozási technikát illetően, egyedül az érintés a fontos. 
 • A léleknek és a testnek egyformán fontos, hogy jólessen a kezelés. Az indiai fejmasszázs nem tartalmaz bonyolult elemeket. 
 • Ösztönösen is alkalmazzák Öngyógyításra. 

Az indiai fejmasszázs kellemes érzése mindenki számára egyszerűen megtapasztalható, s ez az élmény előfutára lehet a rendszeres teljes testmasszázsnak.

           

Kugelmann Tímea

Masszázs kuckó
1048 Budapest, Bőröndös u. 5.

Hétfőtől - Péntekig: Bejelentkezés szerint
+36 20 522 9892 timimasszazs@gmail.com